Online vindbaarheid

Je hebt je bedrijfsidee, je hebt wellicht je website al klaar. En dan maar wachten op die klanten. Dat dacht ik toen ik in 2011 begon met mijn eerste bedrijf. Wat een teleurstelling na het bouwen van mijn website waar ik 3000 gulden aan had uitgegeven. Ik zou in de top 10 van Google komen vertelde degene die mijn website had gebouwd. In plaats daarvan stond ik op pagina 10 van Google, daar waar niemand mij kon vinden. Wat een deceptie! Dit was overigens mijn stylingbureau.

Inmiddels ben ik hier expert in geworden na bijna 10 jaar online ondernemen. Daarom ga ik je een paar tips geven en hopelijk kan je daar iets mee.

1 Voordat je je website gaat bouwen ga je eerst strategisch kijken naar je websitenaam(je url). Kijk eerst op Google waar mensen op zoeken, dit check je door bij je concurrenten te kijken of soortgelijke producten of diensten. Voorbeeld: Voor mijn bedrijf in duurzame bedrijfskleding, genaamd Footprint Organic Workwear, heb ik gekozen voor een veel gezochte zoekterm. Namelijk duurzame bedrijfskleding

Mensen zoeken niet (nog)op mijn bedrijfsnaam, die kennen ze immers nog niet. Maar wel het vakgebied waar je in zit. Dus werd mijn url: duurzame bedrijfskleding

Daarna heb ik deze door laten sturen naar mijn echte url. Ik werk al enige jaren met Strato zonder problemen.

Nadat je een goede url hebt gekozen ga je verder met je website teksten. Deze zijn van cruciaal belang om goed gevonden te worden door jouw doelgroep.

Dit noemen we in marketingtermen ook wel SEO teksten. Ben je niet handig met teksten schrijven dan kun je mij altijd mailen of bellen voor meer informatie. Teksten schrijven is mijn passie en doe het graag!

Dus dan heb je een goede url en seo teksten. Een uitstekende combinatie. Wil je het verder uitbreiden dan kun je kiezen voor Ads of Facebook of Google.

Wil je meer informatie of heb je hulp nodig? Laat het mij maar weten. Ik help graag.

Veel succes!

Shekila 

 

Blog

Welkom Je bent beland op mijn blogpagina. Op deze pagina wil ik graag al mijn kennis en expertise delen omtrent online marketing tips. Met deze weetjes en kennis wil ik je helpen om nog beter vindbaar te worden op het internet, geef ik je tips op het gebied van...

3 meest voorkomende fouten bij duurzame startups!

1. Verkeerde doelgroep Dit merk ik vaak bij startups die al even bezig zijn maar waarvan de klanten en omzet uitblijven. Ik probeer dan met hen terug te gaan naar de kern, de basis. Wie was in eerste instantie de beoogde doelgroep? Wat is de reden dat deze doelgroep...

Heb je vragen?

10 + 1 =