1.
Verkeerde doelgroep

Dit merk ik vaak bij startups die al even bezig zijn maar waarvan de klanten en omzet uitblijven. Ik probeer dan met hen terug te gaan naar de kern, de basis. Wie was in eerste instantie de beoogde doelgroep? Wat is de reden dat deze doelgroep niet koopt? Zijn zij niet bereid te investeren? Hebben zij niets met je product of dienst? Waarschijnlijk heb je de verkeerde doelgroep te pakken en zul je nu moeten gaan kijken wie dan wel je echte doelgroep is.

  

2.
Geen of weinig focus.

Heel herkenbaar deze! Ik wil ook graag meerdere bedrijven tegelijk oprichten, zoveel ideeen en zoveel verdienmodellen. Maar ik heb zelf gemerkt dat wanneer je bijvoorbeeld 10 ideeen hebt je kunt beperken tot de 3 belangrijkste. De bedrijven of verdienmodellen die je echt kunt gaan toepassen op je bedrjf. Het hoeft echt niet per se 1 te zijn. Maar 3 is wel de max om te kunnen focussen.

 

3.
Geen story to tell maar direct overgaan tot verkoop.

Bij duurzaamheid en bewustwording gaat het vooral om “het verhaal”. Ik zeg altijd: Storytelling = Productselling. Dus je vertelt waarom jij dit bedrijf bent gestart, wat is jouw grote waarom? Jij bent de spiegel voor jouw klant. En jouw klant dient zich in jouw verhaal te gaan herkennen voordat zij overgaan tot koop.

 

Veel succes!

Shekila