De ideale klanten vinden…..

Heb je eindelijk je idee van de grond….moet je nog klanten vinden!
Ja en waar vind je die dan? Het is zo belangrijk om eerst te weten wie je klant is! Dan pas kun je zoeken naar je klanten.

Omschrijf dus eerst je klant tot op de bodem!

  • Wie is hij of zij?
  • Wat voor baan heeft jouw doelgroep?
  • Wat is het jaarinkomen gemiddeld?
  • Hebben ze een gezin? Of is het een alleenstaande?
  • Wat is de leeftijdscategorie?
  • Wat doet jouw doelgroep in zijn/haar vrije tijd?
  • Op welke platformen begeven zij zich?
  • Wat voor bladen en interesses hebben ze?

Het is eigenlijk de bedoeling dat jij hun beter gaat kennen dan dat zij zichzelf kennen. Als je dat onder de knie hebt weet je precies waar, hoe en met welke triggers jij ze jouw product of dienst kunt gaan verkopen! Je weet  dan precies hoe jij jouw ideale klanten kunt gaan aantrekken. Je kunt er nu al mee beginnen!

Mijn voorbeeld: Hoe kreeg ik klanten voor mijn duurzame bedrijven? Allereerst ben ik onderzoek gaan doen naar wie mijn product(biologische horecakleding) interessant zou vinden. Bij mij was dat eerst de eindklant want ik doe B2B maar ook dat kan breed zijn. Dus ben ik gaan zoeken naar mijn ideale klant: Waar vind ik klanten voor mijn unieke producten? Uit mijn onderzoek is gebleken dat het biologische restaurants/lunchrooms zijn die al duurdere grondstoffen inkopen. Dus zij begrijpen al dat biologische kleding dan ook duurder zal zijn door de grondstofprijzen(biokatoen) en eerlijke productie. Mijn doelgroep begrijpt dus waarom mijn prijzen iets hoger liggen. Is dat een ideale klant of niet?

Op mijn online community kun je precies lezen via mijn videotraining die binnenkort verschijnt hoe jij jouw ideale klant kunt vinden die betaalt voor jouw unieke waarde!

Je kunt je hier ook alvast op inschrijven en je vragen stellen over jouw bedrijf! Dus join the Club!

Succes!